Πως κατακτησαμε τον τιτλο των καλυτερων νονων του κοσμου

Φέτος χαρίσαμε στη βαφτιστήρα μας την πρώτη της λαμπάδα. Καθώς το γεγονός μελλόταν επετειακό, οι δύο νονές συναντηθήκαμε για να σκεφτούμε πως θα οργανώναμε χολιγουντιανή υπερπαραγωγή με προϋπολογισμό μισού επεισοδίου Μπρούσκου.

Αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε χρωματικούς και θεματικούς συνδυασμούς παιδικού ρούχου-λαμπάδας-αυγού. Μας πέρασε η ιδέα να φτιάχναμε κάτι μόνες μας αλλά δυο εβδομάδες πριν από το Πάσχα δεν είχαμε χρόνο για τέτοια ρίσκα. Δεν εγκαταλείψαμε όμως την ιδέα του χειροποίητου και έτσι ψάξαμε για προσιτά ατελιέ ρούχων και εργαστήρια δώρων. Μάλιστα, επειδή ο μινιμαλισμός ποτέ δεν ήταν του γούστου μας, αποφασίσαμε να συμπεριλάβουμε τους εαυτούς μας στο πρότζεκτ και να φτιάξουμε και δικά μας ρούχα ίδια με το παιδικό.

Εγώ βρήκα το κατάστημα/ατελιέ ρούχων της Lazy D στο Κουκάκι και η Γεωργία το εργαστήρι βαφτιστικών/ειδών γάμου Nikolas Ker στη Νέα Ιωνία.

Η πρόκληση τώρα ήταν να βρούμε ένα σχέδιο υφάσματος που να είναι αρκετά χαριτωμένο για ένα δίχρονο παιδάκι και να φαίνεται κομψό πάνω σε δύο γαϊδούρες ενήλικες. Η Ντόρα και η Νατάσσα μας έδειξαν αρκετά δείγματα από τα οποία τελικά επιλέξαμε ένα ωραίο φλοράλ. Ένα κομμάτι από το ίδιο ύφασμα δώσαμε στον Nikolas Ker για να τυλίξει τη λαμπάδα και να στολίσει το αυγό και το καλάθι όπου θα βάζαμε τα δώρα.

fabric

Το αποτέλεσμα ήταν πάνω από ικανοποιητικό. Τα φορέματα καλοραμμένα μας κολάκευαν και τις τρεις. Η λαμπάδα βγήκε επίσης πολύ εντυπωσιακή, τυλιγμένη με το ίδιο ύφασμα και στολισμένη με απλικέ πεταλουδίτσα του ίδιου χρώματος.

Εννοείται ότι το πρωινό που πήγαμε να δώσουμε τα δώρα, το περάσαμε βγάζοντας φωτογραφίες ενώ η μαμά της μικρής όταν μας είδε με τα ίδια ρούχα, έσκασε από τα γέλια (και από τη ζήλια της).

Του χρόνου θα φέρουμε τα Μπολσόι.

3 dresses

3 matching dresses

basket

Easter basket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προϋπολογισμός:

Γυναικεία φορέματα = 80 ευρώ x 2

Παιδικό φόρεμα = 50 ευρώ

Λαμπάδα, αυγό, τσουρέκι, καλάθι = 44 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ = 254

Blog at WordPress.com.
%d bloggers like this: